1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz Belediyesi’nden Öğrencilere Planetaryum Gösterisi

Adilcevaz Belediyesi’nden Öğrencilere Planetaryum Gösterisi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından uzay küresi adıyla kurulan çadırda çocuklara yönelik astronomi ve uzay bilimlerini anlatan planetaryum gösterisi düzenlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından uzay küresi adıyla kurulan çadırda çocuklara yönelik astronomi ve uzay bilimlerini anlatan planetaryum gösterisi düzenlendi.

İlçede eğitim ve öğretim gören çocukların yaz tatiline hazırlanmasıyla birlikte Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, çocuklara karne sürprizi yaptı. Karayolları parkında kurulan çadıra akın eden çocuklara, uzay ve astronomi bilimi kapsamında hem eğitici hem de eğlendirici filmler izletildi. Gezegenlerin ve yıldızların yanı sıra çeşitli gök cisimlerini anlatan uzay çadırındaki gösteri, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Düzenlenen planetaryum gösterisinde adeta uzay yolculuğuna çıkan çocuklar, yapılan gösterileri ilgiyle izleyerek gönüllerince eğlendi.

Çocuklarla birlikte Planetaryum gösterisini izleyen Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, ilçede çocuklara yönelik güzel bir etkinlik hazırladıklarını ifade ederek, "İlçemizde okullarımızın yaz tatiline girmeye başlamasıyla birlikte belediye olarak çocuklarımıza güzel bir sürpriz yapmak istedik. Bu kapsamda çocuklarımızın hayallerini biraz renklendirelim, uzaya karşı meraklarını uyandıralım istedik. Planetaryumla ilk kez karşılaşan minikler hem eğlendiler hem de astronomiyle ilgili bilgi aldılar. Onların mutluluğu bizleri de çok mutlu etti. Çocuklarımızla birlikte gösteriyi izlerken bizlerde heyecanlandık açıkçası. Tabi ilçemizde altyapı, üstyapı gibi farklı faaliyetleri hayata geçirirken, beraberinde kültürel, sosyal ve sportif açıdan da farklı etkinliklere imza atarak, geleceğimiz olan yavrularımızı daha donanımlı, nitelikli ve özgüveni yüksek birey olmalarını sağlamak için farklı aktivitelere imza atmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza yönelik bu tür sosyal etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Karnelerini alarak yaz tatiline giren öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum" dedi.


İlçede 3 gün boyunca devam eden planetaryum gösterisine, çocuklar büyük ilgi gösterdi.


dsc-0001-1.jpgdsc-0002-1.jpgdsc-0003-2.jpgdsc-0006-2.jpgdsc-0013-004.jpgdsc-0015-1.jpgdsc-0017-1.jpgdsc-0043-003.jpgdsc-0051-008.jpgdsc-0168-001.jpgdsc-0178.jpgdsc-0185.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.