1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı Düzenlendi

Adilcevaz’da Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı Düzenlendi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Bitlis Eren Üniversitesi işbirliğiyle turizm, kültür ve kalkınma çalıştayı düzenlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Bitlis Eren Üniversitesi işbirliğiyle turizm, kültür ve kalkınma çalıştayı düzenlendi.

Adilcevaz Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde düzenlenen çalıştayda, Adilcevaz’ın turizm ve kültürel değerlerinin tanıtılması, altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bölgeye özgü turistik aktivitelerin çeşitlendirilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

İlçenin kültür ve turizm potansiyelinin açığa çıkarılması amacıyla düzenlenen etkinliğe, Bitlis Vali Yardımcısı Kübra Sivaslıoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu, akademisyenler ve kurum amirleri katıldı.

Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Adilcevaz’ı geliştirmek istediklerini ifade ederek, "Kaymakamlık olarak ilçemizi hem tanıtma hem de geliştirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bugünkü çalıştayımız bizim için de çok anlamlı. İnşallah bu çalıştayın sonuçları bizlere de rehberlik edecek. Adilcevaz Kaymakamlığı olarak kurumlarımızla beraber Adilcevaz'ı geliştirmek adına çalışırken en önemli yol ışığımız ve yol rehberlerimizden biri bugünkü çalıştay olacak" dedi.

Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, ilçenin çehresini değiştireceklerini ifade ederek, "Belediye olarak daha önce şehrimizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için fizibilite projesi hazırlamıştık. Yine bu şehrin turizm envanterini ortaya çıkarmak için çalışmaya başlamış olacağız. Bizim öncelikle altyapı noktasında eksiklerimiz var. Belediye olarak bu eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda buraya gelen insanların konaklayabileceği ve onlara hizmet verebileceğimiz yerleri oluşturmamız lazım. Bu konuda Eren ailesiyle birlikte yaklaşık iki aydır bir süreç yürütüyoruz. Adilcevaz’ın en güzel kıyılarından birinde turizm uygulama oteli yapma düşüncemiz var. İnşallah bu işi yaptığımızda, bu şehrin en önemli sorunlarından biri olan konaklama sorununu çözmüş olacağız. Çalıştayımızın hayırlar getirmesini ve güzel sonuçlar elde edilmesini temenni ediyorum" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, "Bitlis Eren Üniversitesi olarak, ilimizin sahip olduğu kaynakları tespit ederek ve bundan sonraki süreçte Bitlis’in kalkınmasında öncü sektörün turizm olacağını tespit ettik. Bu noktada bazı çalışmalar başlattık. Başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında 15 civarında projemiz var. Van Gölü havzasının en güzel kıyıları Adilcevaz ilçemizde yer almaktadır. Adilcevaz’ın doğal anlamda güzel plajları var. Yine Van Gölündeki mikrobiyalitlerin en güzel örnekleri burada bulunmaktadır. Aynı zamanda Adilcevaz’da Urartulardan Osmanlı dönemine ait önemli eserler var. Doğal ortam anlamında burası aynı zamanda göller yöresidir. Burada sadece Van Gölü değil, kuş gözlemcilerinin uğrak yeri olan Arin gölünün yanı sıra Süphan dağı eteklerindeki volkanik çukurda yer alan Aygır gölü bulunmaktadır. Dolayısıyla burası hem doğal hem de kültürel alanda önemli bir zenginliğe sahiptir. Bize düşen görev, ilimizin ve ilçelerimizin kalkınmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Çalıştaya katılan katılımcılar, iki gün boyunca çeşitli sunumlar ve tartışma oturumları aracılığıyla deneyimlerini paylaşarak fikirlerini sunacak.


dsc-0017-009.jpgdsc-0003-005.jpgdsc-0006-004.jpgdsc-0020-009.jpgdsc-0030-007.jpgdsc-0032-005.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 1033 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum