1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz'dan Halep'e Bir TIR Dolusu Yardım

Adilcevaz'dan Halep'e Bir TIR Dolusu Yardım

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Adilcevaz Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" adlı yardım kampanyasına Adilcevazlılar yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Adilcevaz Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" adlı yardım kampanyasına Adilcevazlılar yoğun ilgi gösterdi.

İlçede toplanan bir Tır dolusu yiyecek ve giyecek malzemesi dualarla Halep’e gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" adlı yardım kampanyasına Adilcevaz’lı vatandaşlar büyük ilgi göstererek bir dolusu malzeme Adilcevaz Merkez Şerefiye Camisinde toplandı. 

Cami İmam Hatipleri Bederettin Akkoyun ve Zeyit Ceylan’nın bire bir ilgilendiği yardım kampanyasında vatandaşlar Kuru Gıda, Kışlık elbise, Elektrikli ısıtıcılar, Battaniye ve yorgan gibi temel malzemeler getirerek Halep’e ses verdi. 

Adilcevaz Müftü Vekili Cengiz Öz yaptığı açıklamada; "Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından Ülkemiz genelinde başlatılan"Halep' te İnsanlık Ölmesin"kampanyasına katkıda bulunmak, ihtiyaç sahibi mağdur ve mazlum kardeşlerimizin ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı Adilcevaz Şubesi aracılığıyla insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır. Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye, iç savaşından ve bilhassa Halep kentinden mühacir olan insanlara yardım eli uzatan, onların hüzünlerini paylaşan ve kampanyamıza destek olan başta duyarlı Adilcevaz halkına ve hayırseverlerine, kamu kurum ve kuruluşlarımızın tüm çalışanlarına ve bilhassa bu organizasyonu takip eden İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Adilcevaz Şubesi Yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Toplanan insani yardım malzemeleri Merkez Şerefiye Cami görevlileri ve Cami cemaatinin destekleriyle Tıra yüklenerek dualar eşliğinde Halep’e gönderilmek üzere yola çıktı. 

b65_20170114_125539.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.