
Adilcevaz’ın İçme Suyu Sorunu Çözüldü
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanılan içme suyu problemi, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un özverili çalışması neticesinde vurulan sondajla çözüldü.
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanılan içme suyu problemi, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un özverili çalışması neticesinde vurulan sondajla çözüldü.
Yapılan çalışmalar neticesinde Toki, Cevizkent, Atatürk Mahallesi, Cevizli Mahallesi ve Alacaatlı Mahallesinde artık içme suyu problemi yaşanmayacak.
Göreve başladığı günden itibaren vatandaşların yaşadığı toplumsal problemleri çözmek için büyük mesai harcayan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ilçede yaşanan içme suyu problemini de çözdü. Alacaatlı Mahallesi TOKİ mevkiinde vurulan sondaj neticesinde saniyede 25 Litre, saatte 75 Ton içme suyu vatandaşın hizmetine sunuldu.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy yaptığı açıklamada; "İlçemizde özellikle yaz aylarında içme suyunun sulama suyu olarak bağ ve bahçelerde kullanılmasından dolayı hemşerilerimiz içme suyunda büyük problem yaşıyorlardı. Özellikle toplu konutlarda ve yüksek binalarda bu sorun daha da büyüktü. Belediye başkanlığı olarak bu problemi çözmek adına TOKİ mevkisinde sondaj çalışması yaptık ve Allah’a şükür 70 Metre’de büyük bir suya ulaştık. Sondaj suyunun Su deposuna ulaşması için gerekli çalışmalarını da bitirdik. Elektrik panolarını da hizmete soktuk. Pazartesi günü itibariyle sondaj suyunu depoya aktarıp Atatürk Mahallesi, Alacaatlı Mahallesi ve Cevizli Mahallesinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracağız. Bu sayede ilçemizde ki diğer mahallelerimizin de su problemi kalmayacaktır" dedi.
"SULAMA SUYU PROBLEMİNİ GÖLETLE ÇÖZECEĞİZ"
Başkan Gürsoy, sulama suyu problemini ise göletle çözeceklerini ifade ederek, "İlçemizde yaşanan sulama suyu sorununu da Baraj mevkisine yapmayı düşündüğümüz göletle çözeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak DSİ bölge müdürlüğüyle yazışmalarımız devam ediyor. Göleti bu sene yetiştirmek adına yoğun çaba harcamamıza rağmen olmadı. Baraj mevkisine düşündüğümüz gölet hayata geçtiğinde İlçemizin sulama suyu problemi ortadan kalkacağı gibi büyük bir mesire alanı da hizmete girmiş olacak" dedi.
HABERE YORUM KAT
Yapılan çalışma için teşekkür ederiz ancak sorunumuz hala çözülmüş değil.su tazyiksiz aktığı için enerjiye veya termosifona su çıkmıyor ve en önemli meselelerden biri olan banyo meselesi de çığ gibi büyüyor.yetkililere duyurulur
Yanıtla (0) (0)Sn Başkan kaleboynu Yeni cami civarı içme suyu yok Belediyeye gidip gele yorulduk yine çözūm yok çare bekliyoruz
Yanıtla (0) (0)Adilcevazın suyu çok ama temiz içme suyu yok buna çare veya çözüm bulunsun imkanı olan başka yerlerden içme suyu temin ediyor ya imkanı olmayan sayın başkan bu işe bi el at Adilcevazın en önemli sorunu bu bence
Yanıtla (0) (0)Lütfen şu aydınlar Gültepe köyünede içme suyu verelim tüm köy bir Çeşme'den su alıyor köyün tesisatı çekildi ama su yok lütfen bu sorunuda çözelim.
Yanıtla (0) (0)1 saniyede 25 litre, saatte 75 değil,90 (doksan) litre eder.Hesaplamada mı hatayaptınız yoksa %20 Kayıp-Kaçak oranınını mı hesaptan düşüyorsunuz ?
Yanıtla (0) (0)