Bitlis'in Kültür Envanteri
Bitlis, İlimiz Doğu Anadolu Bölgesinin güney bölümünde, Van Gölü’nün batısında yer alan bölgenin en eski yerleşim birimlerindendir.
Bitlis, İlimiz Doğu Anadolu Bölgesinin güney bölümünde, Van Gölü’nün batısında yer alan bölgenin en eski yerleşim birimlerindendir. Bitlis vadi içerisinde oldukça engebeli bir arazi üzerinde kurulmuştur.
Çok eski bir tarihe sahip olan Bitlis İlimiz, vatanlık ettiği medeniyetlere ait ve günümüze kadar bir çoğu ayakta kalan kültür ve tabiat varlıkları ile, doğuda adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir.
Günümüzde dünya ülkeleri için önemli bir gelir kaynağı olan Turizm, ülkemiz içinde gelişmekte olan ekonomimizin itici gücü durumundadır. İşte Bitlis İlimiz, ülkemizin batıya ve Ege kıyılarına sıkışmış olan turizmine hem doğuda açılmış bir pencere, hem de bu sektörde sahip olduğu zenginliklerle üzerine düşeni yapmaya hazır bir ilimizdir.
Tabii ve tarihi dokuları en az bozulmuş ender illerimizden biri olan Bitlis, doğal güzellikleri içerisinde yer alan tarihi varlıklarıyla adeta bir açık hava müzesi görünümündedir.
Bitlis İlinde gezer ve 20. yüzyıl sonunu yaşarken aynı zamanda zaman tünelinin herhangi bir diliminde yaşamanız mümkündür.
Kış sporları ile Türkiye’nin en büyük yanardağı Nemrut seyrine doyulamayan Vangölü bir hilal gibi gölü kucaklayan Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz İlçeleri, Büryan kebabı, Bitlis’te beş minaresi, Cevizi, balı, havası, büyüleyici doğal güzelliği, zengin kültür varlıkları, misafirperver insanı ile Bitlis gezilmesi, görülmesi gerekli adeta bir yeryüzü cenneti gibidir.
İlimizde son zamanlarda turizm adına önemli işler yapılmakta, Van Gölü'nde yapılan yelken sporlarıda yöreye güzel bir görünüm kazandırmakta ve su sporları adına yöreye canlılık katmaktadır. ilimiz turizm açısından bölgenin parlayan yldızı konumundadır.
HABERE YORUM KAT