1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Dağcılar İçin Süphan Dağına Yol Açma Çalışması

Dağcılar İçin Süphan Dağına Yol Açma Çalışması

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve dağcıların vazgeçilmez mekanları arasında yer alan Süphan Dağı’nda yol açma çalışması başlatıldı.

A+A-

Orhan EMEN / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve dağcıların vazgeçilmez mekanları arasında yer alan Süphan Dağı’nda yol açma çalışması başlatıldı.

İlçeye bağlı Aydınlar Belde Belediyesi, 4 bin 58 metre rakımıyla Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağı’nın 2 bin 900 rakıma kadar yol açma çalışması başlattı. Başlatılan çalışmalar kapsamında yerli ve yabancı dağcılar, Süphan dağına daha rahat tırmanış yapabilme imkânına kavuşacak.

Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Ergün, yerli ve yabancı dağcıların fazla zorluk çekmeden ilk kamp yerine ulaşması için yol açma çalışmasına başladıklarını ifade ederek, "Süphan Dağı’nı turizme kazandırmak istiyoruz. Buralara kadar yol açma çalışmalarımız başladı. Tırmanış için bölgeye gelen dağcılara bir müjdemizde var. At yaylasına dağ evi projemizde var. En kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Süphan Dağı beldemiz için büyük bir nimettir" dedi.


875-2.jpg875-3.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum