1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Köy Okulunda E-Twinning Projesi

Köy Okulunda E-Twinning Projesi

Bitlis’in Adilcevaz Kavuştuk Köyü İlkokulu sınıf öğretmeni Gül Gaygısız, okulunda 6 öğrencisiyle birlikte 'Değerlerimize Sahip Çıkalım Kültürümüze Işık Olalım' adlı E-Twinning projesini hayata geçirdi.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz Kavuştuk Köyü İlkokulu sınıf öğretmeni Gül Gaygısız, okulunda 6 öğrencisiyle birlikte 'Değerlerimize Sahip Çıkalım Kültürümüze Işık Olalım' adlı E-Twinning projesini hayata geçirdi.

Proje Türkiye-Azerbaycan ortaklığı ile 11 öğretmenin ve 80’in üzerinde öğrencinin katılımıyla Şubat-Mayıs ayları arasında yürütüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Kavuştuk Köyü öğretmeni Gül Kaygısız ve Altı öğrencimiz ile Değerlerimize Sahip Çıkma konusunda farkındalık yaratmak adına katılmış oldukları projeden dolayı kutlarım. Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" dedi.

Okul öğretmeni Gül Gaygısız ise, uyguladıkları proje sayesinde öğrencilerin sosyal ilişkilerine katkı sağladıklarını ifade ederek, "Projemizin amacı, değerlerimizi öğrencilerimize aşılayarak onlarda davranış haline getirmekti. Proje süresi boyunca değerler üzerinde duruldu ve bu değerler kültürel ögelerimizle ilişkilendirildi. Projemizde saygı-sevgi, tutumluluk, adil olma ve dürüstlük değerleri işlendi. Çok çeşitli etkinliklerle değerlerimiz işlenerek öğrencilerimizde davranış haline getirildi. Aynı zamanda bu değerlerle birlikte hem Türkiye’deki hem de Azerbaycan’daki kültürel ögeler tanıtıldı. Bu kapsamda okulumuz 4.sınıf öğrencileri ile çalışmalar yapıldı. Bu proje sayesinde, her canlının yaşamına saygı duyan, tutumlu olmanın önemini bilen, vatanına ve milletine değer veren, teknoloji konusunda bilinçli ve yetkin olan, işbirliği içinde çalışmayı bilen öğrenciler yetiştirdik. Okul kültürünü canlı tuttuk. Değerlerimizi araştıran, sorgulayan, önem veren, sahip çıkan bireyler olduk. Kendi kültürümüzü ve Azerbaycan kültürünü öğrendik. Uzaktan eğitim sürecimizi anlamlandırarak, Pandemi sürecinden, olumsuz etkilenmenin önüne geçtik. Hayal kurduk, iletişim becerilerimizi geliştirdik, kendimizi ifade etmeyi bildik ve WEB 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendik. Özgüvenlerimiz arttı, sosyal ilişkilerimiz gelişti" dedi.

img-20210601-wa0012.jpgimg-20210601-wa0013.jpgimg-20210601-wa0018.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.