Adilcevaz Halkı Gazze İçin Bir Araya Geldi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Belediyenin öncülüğünde Mevlid Kandili münasebetiyle "Gazze İçin Birlik ve Dua" etkinliği düzenlendi.

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Belediyenin öncülüğünde Mevlid Kandili münasebetiyle "Gazze İçin Birlik ve Dua" etkinliği düzenlendi. Programda İsrail zulmü altında bulunan Filistin ve Gazze’nin özgürlüğüne kavuşması ve hayatını kaybedenler için dua edildi.

Adilcevaz Belediyesi Mevlid Kandili münasebetiyle, Filistin ve Gazze’de yaşanan drama destek olmak amacıyla ilçede üç gün boyunda devam edecek bir etkinlik düzenledi.

Otogar etkinlik alanında düzenlenen etkinliğin ilk gününde ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Tillo ekibi sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiir ve naatların yanı sıra Grup Tillo ise üç dilde seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Programda konuşma yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Filistin ve Gazze’de yaşanan drama bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Mevlid Kandili dolayısıyla Filistin ve Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan acılara son verilmesi ve onlara destek olmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Filistin ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin onurlu direnişlerini herkesin desteklemesi gerekir. Bizde kardeşlerimizin bu onurlu direnişlerine destek olmak istedik. Filistin’in davası sadece Filistin’in değil, tüm Ümmetin davasıdır. Bu katliam er ya da geç cezasını bulacaktır. Gazze’nin direnişi Allah’ın izniyle mutlaka zaferle sonuçlanacaktır" dedi.

Programda birer konuşma yapan Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik ve Ak Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, İsrail'in Gazze şeridindeki saldırılarını kınadı.


Yaklaşık üç saat süren program sonunda İlçe Müftüsü Erkan Karaca tarafından İsrail zulmü altında bulunan Filistin ve Gazze’nin özgürlüğüne kavuşması ve hayatını kaybedenler için dua edildi. Üç gün boyunca devam edecek olan etkinliğin ikinci gününde Serdar Tuncer, Abdurrahman Önül ve Hafız Muhsin Kara, son gününde ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Recep Arslan, Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu sahne alacak.

Düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Ak Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, önceki dönem Belediye Başkanı Necati Gürsoy, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


www.adilcevaz13.com

ADİLCEVAZ Haberleri