Bulgur Pilavı (Mercimekli):
Su kaynatılır. İçine tuz ve mercimek atılıp iyice pişirilir. Sonra içine bulgur atılıp iyice pişirilip altı kapatılır. Yağ tavada iyice ısıtılır. Tabağa konan pilavın üzerine dökülür.
Çireşli Pilav:
Dağdan toplanan çireş, iyice yıkanıp temizlenir. Sonra süzülüp doğranır. Birazcık su kaynatılıp çireşler içine atılır. Nazik olduğundan biraz kaynattıktan sonra içine bulgur atılır. İyice piştikten sonra altı kapatılıp tabağa koyulur ve üzerinde ısıtılmış yağ gezdirilir.
Domatesli Bulgur Pilavı:
Domatesli Bulgur Pilavı:
Domatesi yıkayıp küçük küçük doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Biraz piştikten sonra üzerine su dökülür. Su kaynadıktan sonra içine bulgur atılıp iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra altı kapatılır.
Ev Eriştesi Pilavı:
Ev eriştesi yıkanır. Kaynayan suyun içine bulgurla yıkanan erişte atılıp pişirilir. Sonra üstünde yağ gezdirilir.
Patatesli Bulgur Pilavı:
Patates soyulur, ince ince doğranır, doğranmış patatesler kızarmış tereyağında (yağ çeşidi tercihe bağlı olarak değişebilir) iyice kavrulur, kavrulan patateslerin üzerine suyla bir tutam tuz ilave edilir. Su kaynadıktan sonra, suyun miktarına göre göz kararı bulgur ilave edilir (tenceredeki su bulgurdan iki parmak yukarıda olacak), hafif ateşte pişirilir. Servis sırasında dağlanmış tereyağı tabakların üzerine dökülür.
Şehriyeli Bulgur Pilavı:
Yağ iyice ısıtılıp içine şehriye konulup kavrulur. Üzerine kaynamış su döküldükten sonra tuzu atılıp içine bulgur konulur ve iyice pişirilir. Bulgur piştikten sonra altı kapatılır.
Baklalı (yeşil fasulyeli) pilav:
Bakla (yeşil fasulye) ayıklanır, doğranır, haşlanarak iyice pişirilir. Pişirilen bakla, kızarmış tereyağında rendelenmiş iki adet domates ve ince ince kıyılmış yeşil biberle iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve tuz ilave edilir. Su kaynadıktan sonra göz kararına göre bulgur ilave edildikten sonra, hafif ateşte pişirilir. Servis sırasında dağlanmış tereyağı tabakların üzerine dökülür.
Karınlı pilav:
Karın (işkembe) temizlenir, bir gün suda bekletilir ve tekrar yıkanarak ufak ufak doğranır, suda haşlanarak pişirilir. Haşlanmış karın, kazırmış tereyağında iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve tuz ilave edilir kaynamış suyun içine göz kararına göre bulgur ilave edilir ve hafif ateşte pişirilir. Servis sırasında dağlanmış tereyağı tabakların üzerine dökülür.
Yumurta Eriştesi Pilavı:
Yumurta Eriştesi Pilavı:
Yağda kavrulan eriştenin üzerine su dökülüp iyice pişirilir. Tuzu atılır. Suyu çekilince altı kapatılır.
Su Eriştesi:
Suyla un ve tuz iyice yoğrulur. Ufak ufak beze yapılır. Bezeler açılıp doğrandıktan sonra güneşe serilir ve kurutulur. Sonra sacda kavrulur. İyice elendikten sonra kaldırılır.
Yumurta Eriştesi:
Yumurta, un, su ve tuz yoğrulur. Ufak beze yapılır. Bezeler açılıp kurutulduktan sonra kesilir. Sonra odalarda 3- 4 gün bekletilip kullanılmak üzere kaldırılır.