Adilcevaz’da Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çam fidanlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangında 250 hektarlık arazi yanarak kül oldu.

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çam fidanlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangında 250 hektarlık arazi yanarak kül oldu.

İlçenin Gabanlar mevkiinde bulunan Polis hatıra ormanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Adilcevaz ve Ahlat Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, çam fidanlarının da içerisinde bulunduğu 250 hektarlık alan yandı.

Akşam üzeri başlayan yangın, Adilcevaz Belediyesi itfaiye amiri Fuat Tutçu’nun öncülüğünde emniyet ekipleri, zabıta ekipleri, itfaiye ekipleri ve Bitlis orman işletmesi ekiplerinin hummalı çalışmalarıyla gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Yangının tekrarlanmaması için alana itfaiye ekipleri tarafından su sıkıldı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da yangın alanına giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Necati Gürsoy, yangının söndürülmesi için gerekli tüm çabalarının sarf edildiğini belirterek, meydana gelen yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Öte yandan aynı saatlerde ilçe merkezi girişinde bulunan tarihi Ulu cami çevresinde bulunan otluk arazide de yangın çıktı. Her iki yangının neden çıktığı bilinmezken, polis ekipleri olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
















www.adilcevaz13.com

ADİLCEVAZ Haberleri