Adilcevaz’da Plaj Futbolu Heyecanı Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile organize edilen plaj futbolu heyecanı başladı.

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile organize edilen plaj futbolu heyecanı başladı. 

İlçede geleneksel hale gelen ve bu yıl 8’ncisi düzenlenen plaj futbolu turnuvası, Muş İdman Yurdu ile Güroymak Spor takımlarının açılış karşılaşmasıyla başladı. İki gün sürecek olan TFF Plaj Futbol Ligi Adilcevaz etabında şampiyon olacak olan takım Alanya’da yapılacak Türkiye Süper Finalleri’ne katılacak. 

Açılış konuşmasını yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, plaj futbolunun ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığını ifade ederek, "Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte ilçemizde geleneksel hale getirdiğimiz plaj futbolunun bu yıl 8’incisini düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlikler sayesinde gençlerimizi spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Spora ve sporcuya ne kadar önem verirsek, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış oluruz. Bu etkinliğin yıllardır ilçemizde yapılmasına katkı sağlayan TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater’e, Bitlis Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne, Adilcevaz halkına ve bu etkinliğin yapılması için her zaman koşuşturan Üzeyir Akbaba ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, bölgede bu tür etkinliklerin düzenlemesinin sevindirici olduğuna değinerek, "Geçtiğimiz yıl Bitlis Valiliği’ne atandığımda katıldığım ilk etkinlik Adilcevaz’da düzenlenen plaj futboluydu. Bu vesileyle tekrardan bir aradayız. Böyle bir etkinlik hem ilçemizin hem de ilimizin ulusal alanda tanıtımına katkı sağlıyor. Burada düzenlenen plaj futbolu bölge için çok önemli bir etkinliktir. Çünkü Spor dostluğun ve kardeşliğin pekişmesini sağlayan bir etkinliktir. Bu etkinliğin yapılmasına katkı sağlayan başta Belediye başkanımıza, Futbol federasyonu bölge müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan takımlarımıza başarılar dilerim" dedi.

Turnuvanın açılış maçında Güroymak Spor takımı normal süresi 9-9 biten karşılaşmanın uzatma dakikalarında Muş İdman Yurdu takımını 10-9 mağlup ederek turnuvanın ilk finalisti oldu. Turnuvanın ikinci maçında ise Adilcevaz Belediye Spor ile Mutki Spor takımları karşılaştı. Karşılaşmayı Mutki Spor 4-3 kazanarak finalde Güroymak Sporun rakibi oldu.

Öte yandan turnuvanın ilk maçı olan Muş İdman Yurdu - Güroymak Spor karşılaşması esnasında aniden çıkan fırtına saha kenarındaki şemsiyeleri sahaya savurdu. Fırtınanın etkisiyle savrulan şemsiye maçın hakemlerinden birinin üzerine düşerken, hakem yaralanmadan büyük bir tehlike atlatmış oldu. Bir süre duran karşılaşma daha sonra kaldığı yerden devam etti.










www.adilcevaz13.com

SPOR Haberleri

Bitlisli Sporcu Türkiye'nin Gururu Oldu