Her sağlık kuruluşunda kesinlikle bulunması gereken, hatta sadece sağlık kuruluşları ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda evlerimizde, iş yerlerimizde de bulunması gereken bazı önemli sağlık ürünleri, malzemeleri vardır. Bu malzemelerden pek çoğu aynı zamanda ilk yardım çantalarında da bulunmaktadır. Bunlar özellikle yaralanmalarda kendimizin de kullanabileceği önemli malzemelerdir. Bu yazımızın da ana konusu olan flasterler bu çeşit sağlık malzemelerinden bir tanesidir.
Bu yazıyı okumaya devam ettiğiniz zaman flaster ile ilgili çok çeşitli bilgilere erişeceksiniz. Yazıda ilk olarak flasterin ne olduğunu, sonrasında flasterlerin nasıl kullanılıyor olduğunu ele aldık. Yazının devamında ise flasterlerin çeşitlerinin neler olduğunu, flasterlerin hangi alanlarda kullanılıyor olduğunu, flasterlerin fiyatlarının nasıl olduğunu ve bunlara benzer diğer soruları ele aldık. Tüm bu soruları ve en net, doğru cevaplarını yazıda başlıklar halinde bir bir görebileceksiniz. İyi okumalar diliyoruz.
Flaster Nedir?
Flasterler sağlık alanında kullanılmakta olunan, yaygın bir kullanım alanına sahip olan önemli ürünlerdir. Flasterler aynı zamanda yapışkan bandaj adı ile de bilinmektedir. Bu yapışkan bandajlar yaralanma gibi durumlarda kullanılmaktadır. Kullanım amacı genel olarak yaralı bölgeyi dış etkenlerden korumak, muhafaza etmektir. Flaster kullanımı ile bir tür pansuman yapılmış olunur. Flasterler ayrıca steril olan ürünlerdir. Bu sayede de yaralı bölgeyi dış etkenlerden korur iken aynı zamanda yaralı bölgenin enfeksiyon kapmamasına da yardımcı olmaktadırlar.
Flasterler kısaca bu anlama gelmektedirler. Flasterlerin ne olduğu konusu en net olarak bu şekildedir. Şimdi bir başka soruya geçiş yapabiliriz. Sıradaki konu başlığı flasterlerin hangi alanlarda kullanılıyor olduğu ile ilgili haldedir.
Flasterler Hangi Alanlarda Kullanılır?
Flasterlerin kulanım alanları hakkında sizlere şunları söyleyebiliriz: bu önemli sağlık malzemeleri her tür yaralanmada, özellikle de ciddi yaralanmalarda kullanılmaktadır. Bu sebep ile her bir sağlık kuruluşunda kesinlikle bulunmak zorundadır. Yani, flasterlerin kullanım alanları başlıca sağlık alanlarıdır. Hastanelerde, sağlık ocaklarında, polikliniklerde, muayene odalarında, aile hekimliği merkezlerinde ya da veteriner hekimlik merkezlerinde, ilk yardım çantalarında mutlaka bulunmak zorundadır. Aynı zamanda bu önemli sağlık ürünleri evlerde, iş yerlerinde, okullarda ve benzeri yerlerde de ilk yardım çantaları ya da ilk yardım dolapları içerisinde bulunmalıdır.
Flasterin kullanım alanları bu şekildedir. Özet geçmek gerekir ise flasterlerin kullanım alanlarını şu şekilde maddeler halinde size sunabiliriz:
- Her tür sağlık kuruluşu. Hastaneler, aile hekimlik merkezleri, veteriner hekimlik merkezleri, poliklinikler, muayene alanları, sağlık ocakları ve benzeri sağlık kuruluşları.
- Evler, iş yerleri, okullar ve benzeri yaşam alanları.
Bu konuyu en detaylı şekilde anlattığımıza göre şimdi sıradaki başlığa geçebiliriz. Sıradaki başlığımızın konusu flasterleri kimlerin kullanabileceği ile ilgilidir.
Kimler Flaster Kullanabilir?
Flaster kullanımını tıpkı her sağlık ürününde olduğu gibi doğru şekilde uygulamak gerekmektedir. Yani, flasteri yara üzerine yanlış bir şekilde uyguladığınız zaman yarayı tam anlamı ile koruyamazsınız. Ve bu sebep ile de yara enfeksiyonlara açık hale gelir. Bu yüzden flasteri kullanacak olan kişi doğru kullanımı bilen bir kişi olmak zorundadır.
Dolayısıyla flasteri kimler kullanabilir sorusuna verilecek tek doğru cevap uzman kişilerdir. Bu uzman kişiler de elbette doktorlar ya da hemşirelerdir. Onlar bu konuda, sağlık malzemelerinin kullanımları konusunda ne iyi eğitimi almış olan kişilerdir. Fakat uzmanlık gerektirmeyen yaralanma durumlarında flasterleri uzman olmayan kişiler de kullanabilir. Buradaki en önemli nokta uzman olmayan kişinin doğru flaster kullanımını öğrenmesi, bilmesidir. Ancak bu sayede yaralı bölge doğru ve başarılı bir şekilde korunabilir, ürün doğru şekilde amacına göre uygulanabilir. Peki, flasteri nasıl kullanmak gerekir? Doğru kullanım nasıldır? Bu soruların cevaplarını bir sonraki konu başlığımızda sizlere verdik.
Flaster Nasıl Kullanılır?
Flasterin nasıl kullanılması gerektiğini şu şekilde sizlere anlatalım:
- Flaster kullanımı oldukça kolaydır.
- Flasterler yapışkan bandajlardır ve sterildirler. Kullanır iken ilk önce yaralı bölge dezenfekte edilmelidir. Örneğin bir batikon yardımı ile yaralı bölgeyi temizleyebilirsiniz.
- Sonrasında temizlenmiş, steril edilmiş olan yaralı bölgenin üzerini kapatacak şekilde flasteri kesmelisiniz. Yani, uygun boyutta olmalıdır. Çok küçük keser iseniz yaralı bölgeyi kapatmayacaktır. Bu sebep ile doğru şekilde kesin.
- Flasteri doğru, uygun şekilde kestikten sonra yaralı bölgenin üzerini kapatacak şekilde yapıştırabilirsiniz. Böylece yarayı dış etkenlerden korumuş olursunuz.
- Flasterler hava geçirme özelliğine sahip sağlık malzemeleri olduğundan dolayı yara hızlı bir şekilde de iyileşecektir.
Flasterlerin kulanım şekli böyledir. Flasteri kendiniz de anlatmış olduğumuz şekilde uygulayabilirsiniz. Fakat eğer çok büyük, derin yaralarınız var ise kesinlikle bir hastaneye ya da bir sağlık kuruluşuna gitmeli ve doğru tedaviyi almalısınız. Ondan sonra zaman geçince doktorunuz size yarayı nasıl temizlemeniz, korumanız gerektiğini anlatacaktır. Bu konuyu da öğrendiğinize göre şimdi flasterlerin çeşitlerinin neler olduğuna bakabiliriz.
Flaster Çeşitleri Nelerdir?
Flaster ürünlerin pek çok farklı çeşidi, türü bulunmaktadır. Her bir çeşit ürün farklı alanlarda kullanılmaktadır. Yaranın durumuna, yaralı bölgeye göre flasterlerin çeşitlerinde de değişim gözlemlenebilir. Sitemizde flasterlerin her çeşidi bulunmaktadır ve aktif olarak da satışı yapılmaktadır. Sitemizde de mevcut olan flasterlerin çeşitleri şu şekildedir:
- Banyo bantları.
- Bez flasterler.
- Enjeksiyon ve hemostatik bası bantları.
- Esnek sabitleme bantları ( FIX )
- Göz bantları ( Eyeped )
- Hazır pansuman örtüleri
- İpek flasterler
- Kâğıt flasterler
- Katater sabitleme bantları
Flaster çeşitlerimiz en genel olarak bunlardır. Bu çeşitlerin her birinde pek çok farklı kaliteli markanın ürünü bulunmaktadır. Her birinin kullanım alanı birbirinden farklı durumdadır. Ürünlerin üzerine tıkladığınız zaman hangi ürünün hangi amaç ile kullanılıyor olduğunu ya da temel özelliklerini görürsünüz. Böylece doğru yapışkan bandaj ürününü tercih edebilirsiniz.
Flasterler türleri, çeşitleri konusunda sizlere bunları söyleyebiliriz. Peki, flasterlerin genel fiyatları nasıldır? Genel piyasa içerisinde en uygun flasterleri nerelerde bulabilirsiniz? Bu soruların yanıtlarına eşir bilmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Flasterlerin Genel Fiyatları Nelerdir?
Flasterlerin genel fiyatları konusunda oldukça sık soru almaktayız. Genel fiyatlar hakkında şunları söyleyebiliriz: Bu sağlık ürünlerinin genel piyasa içerisindeki fiyatları bütçeleri aşmayacak şekildedir. Fiyatlar her bir bütçeye uygun durumdadır. Tabi ürünlerin kalitelerine göre fiyatlarda da bir değişim gözlemlenmektedir. Fakat en kaliteli markaların ürünlerinin fiyatları da sağlık göz önüne alındığında gayet makul fiyatlardır. Kısacası genel fiyatlar uygun fiyatlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, en uygun fiyatlar nelerdir, en uygun fiyatlara sahip flasterleri nerelerden temin edebilirsiniz?
En Uygun Fiyatlı Flasterler
Flaster ürünlerinde eğer en uygun fiyatlara sahip olan aynı zamanda yüksek kaliteye sahip olan ürünleri almak istiyor iseniz doğru yerdesiniz. Sitemizde satışını yapmakta olduğumuz tüm flasterler, tüm yapışkan bandajlar en bilinen markaların ürünleridir. Yapıldıkları ana malzemeler özel malzemelerdir ve alerjik reaksiyonlara sebep olmazlar. Aynı zamanda verimli kullanımı sağlayıp yara tedavisinde ve yaranın korunmasında iyi bir işlev görmektedirler. Bu ürünlerin fiyatlarını belirler iken olması gereken fiyatları koyuyoruz. Böylece bu önemli, her alanda bulundurulması gereken sağlık ürünlerine her bir bireyin ulaşabilmesini, sahip olabilmesini sağlıyoruz. Dilerseniz sitemizde aktif olarak satışını yapmakta olduğumuz flasterleri toptan bir şekilde de satın alabilirsiniz