Tatvan’da Kalkışma İddiası Ortalığı Karıştırdı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan askeri kışlada yeni bir kalkışma iddiası halkı sokaklara döktü.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan askeri kışlada yeni bir kalkışma iddiası halkı sokaklara döktü.

Tatvan’da FETÖ'cü subayları almaya giden polis ekiplerine kışlada ateş açıldığı iddia edildi. Bunun üzerine yeni bir kalkışma bilgisini alan vatandaşlar kazma, kürek ve sopalarla sokağa döküldü. Tatvan Belediyesi’ne ait araçlar ve iş makineleri ise Sorgun kışlasında giriş ve çıkışları kapattı.

Belediye başkanlığı tarafından yapılan anonslarda hareketliliğin normale dönüştüğü ve demokrasi nöbetinin süreceği bildirildi. 

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "İlimiz Tatvan ilçesinde saat 23.00 sıralarında askeri kışlalarda hareketlilik olduğu söylentisi üzerine demokrasi nöbetindeki vatandaşlarımız sokağa dökülmüştür. Söz konusu söylentilerin asılsız olduğu anlaşılmış olup, ilimiz merkez ve ilçelerinde her hangi bir olumsuzluk olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Öte yandan Tatvan ilçesinde kalkışmanın duyulmasıyla birlikte Adilcevaz’da da hareketli saatler yaşandı. Duyumu alan vatandaşlar Belediye başkanı Necati Gürsoy’un öncülüğünde Belediye meydanında toplanarak gelişmeleri yakından takip etti.











www.adilcevaz13.com

TATVAN Haberleri

TATSO Başkan Adayı Ayhan Uysal Adaylığını Açıkladı
Virajı Alamayan TIR İstinat Duvarına Çarptı
VEDAŞ, Borcu Olan Belediyenin Elektriğini Kesti, Belediye VEDAŞ’ın Binasını Mühürledi
Dereye Düşen Öğrenci Hayatını Kaybetti
Araçlarda Kimsenin Olmaması Faciayı Önledi