Tekstil Atölyesine Dönüştürülen Spor Sahası İşsizlere Ekmek Kapısı Oldu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde atıl durumda bulunan spor sahasının tekstil atölyesine dönüştürülmesiyle birlikte, hayata geçirilen proje kapsamında ilk etapta 125 kişi iş sahibi oldu.

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde atıl durumda bulunan spor sahasının tekstil atölyesine dönüştürülmesiyle birlikte, hayata geçirilen proje kapsamında ilk etapta 125 kişi iş sahibi oldu.

Adilcevaz Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından finanse edilen 'Adilcevaz Tekstil Kent' projesi kapsamında, ilçede atıl durumda bulunan spor sahası 1 milyon 250 bin lira harcanarak tekstil atölyesine dönüştürüldü. İlçenin istihdamına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında faaliyetine başlayan tekstil atölyesi 80’i kadın olmak üzere 125 kişiye ekmek kapısı oldu. İlçede faaliyet gösteren tek tekstil atölyesi durumunda olan işletmede daha fazla kişiye istihdam sağlanması için çalışan sayısı, iş arayan işsizlere verilecek eğitimlerin ardından atölye kapasitesi olan 190 kişiye çıkarılacak.

Tekstil işletmecisi Ali Kılıç, iş imkânlarının çok kısıtlı olması nedeniyle ilçeye yatırım yapma kararı aldıklarını ifade ederek, "Daha önce İstanbul’da tekstil işiyle uğraşıyordum. Burada uzun yıllar tekstil işinde çalıştıktan sonra memleketime yatırım yapmaya geldim ve özellikle Adilcevaz’ı seçtim. Çünkü burada iş imkânları çok kısıtlı olduğu için buradaki insanların iş sahibi olmalarına katkı sağlamak istedik. Yaklaşık üç aydır Adilcevaz’da üretim yapıyoruz. İlk etapta atölyemizde 40 kişi ile üretime başladık ve şuanda 125 kişiye istihdam sağlıyoruz. Zamanla bu sayıyı atölyemizin kapasitesi olan 190 kişiye çıkaracağız. Tabi bu biraz zaman alacak. Çünkü işe aldığımız çalışanlarımıza önce bu işin eğitimlerini veriyoruz. Eğitimleri bittikten sonra makinelere veriyoruz. Atölyemizde üretimi yaptığımız ürünlerimizi paketledikten sonra İstanbul’a, oradan da Almanya’ya gönderiyoruz" dedi.


"YATIRIMCILARA TAVSİYEMİZ GELSİNLER BURALARA YATIRIM YAPSINLAR"

Yatırımcılara bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulunan Kılıç, "Yalnız bir şey çok hoşuma gidiyor. Çalışanlarımızın maaşlarını yatırdıktan sonra, atölyeyi dolaşırken arkadaşlar beni çağırıp; Ali bey Allah senden razı olsun biz paramızı aldık. Sizin sayenizde ailemize katkımız oluyor, kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz demelerine çok seviniyorum. İşe bakış açım daha farklı oluyor. Bu durum inanılmaz derecede işime olan hevesimi arttırıyor. Tabi ki bunlar güzel şeyler. Biz istiyoruz ki başka arkadaşlarımızda gelsin buralara fabrikalar kursun. Bizim yatırımcılara tavsiyemiz gelsinler buralara yatırım yapsınlar. Buradaki insanlara iş imkânları sağlasınlar. Biz burayı kurarken hiçbir şekilde kimseden yardım almadık. Belediye bize bu binayı tasdik etti ve bizde geldik buraya yatırım yaparak insanlarımıza istihdam sağladık. Allah nasip ederse ileride bir tane daha düşünüyoruz. Tabi bu defa devletimizden de destek bekliyoruz. Çünkü bizim bir yere kadar gücümüz var. En çok üzüldüğüm konu atölyemizin kapasitesi 190 kişi. Fakat burada çalışmak için 700 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanların bir kısmını işe alınca, bir kısmını alamayınca ben buna çok üzülüyorum. Bundan dolayı buradaki insanlara daha çok istihdam alanlarının sağlanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.


www.adilcevaz13.com

ADİLCEVAZ Haberleri