1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Vatandaşlar Bayram Arefesinde Mezarlıklara Akın Etti

Vatandaşlar Bayram Arefesinde Mezarlıklara Akın Etti

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kurban bayramı arefesinde mezarlıklara akın eden vatandaşlar yakınları için dua etti.

A+A-

Özcan BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kurban bayramı arefesinde mezarlıklara akın eden vatandaşlar yakınları için dua etti.

Kurban bayramı arefesinde ilçenin en eski kabristanlarından olan Karaveli Mezarlığı başta olmak üzere ilçedeki tüm mezarlıklar yoğun günlerinden birini yaşadı.
Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

İlçede yıllardır gelenek haline gelen bayram arefesindeki kabir ziyaretlerinde, aynı zamanda kabristana gelen çocuklara şeker, lokum, gofret vb. gibi hediyeler dağıtıldı.

Yakınlarının kabrini ziyaret eden Umut Beşkardeş, bayram arefesinde yapılan kabir ziyaretlerinin yıllardır bir gelenek haline geldiğini ifade ederek, "İlçemizde bulunan Karaveli mezarlığında yatan akrabalarımın kabrini ziyaret ederek 'Yasin' okuyarak dualar ettik. Ayrıca ilçemizin en güzel geleneklerinden biride dua edildikten sonra buraya gelen çocuklara şeker dağıtılır. Bizde her yıl bu geleneği yerine getirerek çocukları sevindiriyoruz. Bizde çocukken mezarlıklara şeker toplamaya gelirdik. Bu çok güzel bir gelenektir. Kurban bayramının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


2345-1.jpg2345-2.jpg2345-3.jpg2345-4.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.