1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Elektrik Direklerinde Ekmek Mücadelesi

Elektrik Direklerinde Ekmek Mücadelesi

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki elektrikçi ustası Nihat Sevinmiş, ilerleyen yaşına rağmen yüksek direklere çıkarak trafo ve elektrik panoları bağlıyor.

A+A-

Özcan BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki elektrikçi ustası Nihat Sevinmiş, ilerleyen yaşına rağmen yüksek direklere çıkarak trafo ve elektrik panoları bağlıyor. Nihat Sevinmiş, metrelerce yükseklikteki direklerin üzerinde birçok riski göze alarak ekmek mücadelesi veriyor.

İlerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartan Sevinmiş, özellikle ilçenin Gülistan ovasında yüksek direklere çıkarak çiftçilerin trafo, pano ve yer altı dalgıçlarının elektrik bağlantılarını yaparak metrelerce yükseklikteki direklerin üzerinde birçok riski göze alarak görev yapıyor.

Nihat Sevinmiş, yıllardır uğraştığı elektrik işini çocukluğundan beri yaptığını ifade ederek, "Çocukluğumdan beri ilçemiz başta olmak üzere ve değişik illerde ve hatta bir dönem yurt dışında Libya'da bu tür işleri sürdürmeye devam ettim. Yıllardır yapmış olduğum bu işin herhangi bir okulunu okumadan çekirdekten yetiştim. Özellikle ülkemizde 80’li yıllarda ilimizde ve ilçelerin birçok köyünde elektrik yoktu. Buralara elektrik hatlarının bizzat götürülmesinde usta olarak emeklerim var. O yıllarda imkânlar daha zordu fakat işimi her zaman severek yaptım. Özellikle iş güvenliğine dikkat ederim. Bu işi yapacaklara tavsiyem elektrik işi şakaya gelmez iş güvenliği almalarına dikkat etsinler. Ayrıca yıllardır bu işte birçok genç kardeşime tecrübemi aktardım nihayetinde doğrular insanlığın ortak malıdır. İnanın birçok defa genç mühendis arkadaşlar tecrübemizden faydalanmak için merak ettikleri ve tıkandıkları yerde gelip soru sorarlar, bizde deneyimlerimizi paylaşırız" dedi.


895-2.jpg895-4.jpg895-5.jpg895-8.jpg
www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.